top of page

Uluslararası Müşteri Deneyimi Ödülleri


Uluslararası Müşteri Deneyimi Ödülleri (International CX Awards) için geri sayım başladı. Dünya’daki en büyük müşteri deneyimi ödül töreni olan organizasyon hakkında bilgi vermek, akıllardaki soru işaretlerini giderebilmek için bu yazıyı yazıyorum.

2018 Ödülleri Nasıldı?

İlk kez geçtiğimiz yıl Kasım ayında Amsterdam’da yapılan ödüllere 23 ülkeden 49 şirket katıldı. 17 Kategoride 87 sunumun yapıldığı güne dünyanın farklı yerlerinden gelen 250 kişi katılmıştı. Sunumları ise bu alanda en iyi ve deneyimli kişilerden oluşan 84 jüri üyesi değerlendirmişti. Türkiye’den Pegasus, Enerjisa ve TEB’in katıldığı ödüllerde Pegasus “Customer Insight & Feedback” kategorisinde birinciliği kazanarak bizi gururlandırmıştı. Her ne kadar “Yılın Müşteri Deneyimi Profesyoneli” kategorisinde birinciliği kaptırıp ikincilik ile yetinsem de o ortamda olmak, birçok farklı şirketin sunumlarından ilhamlanmak, Linkedin üzerinden iletişimde olduğum bu işin duayenleri ile tanışmak ve o yarışma heyecanını yaşamak kesinlikle çok farklı ve özel bir deneyimdi. Geçtiğimiz yılın finalistlerine buradan, kazanlarına ise buradan ulaşabilirsiniz.

2019 Ödülleri Kategoriler

Katılımcılar bu yıl 19 kategoride yarışacak. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi “CX Professional of the Year” ve “CX Leader of the Year” kategorileri bireysel, kalan 17 kategori ise şirket olarak katılabileceğiniz kategoriler olacak. Tüm kategorilere buradan ulaşabilirsiniz.

Nasıl Katılacaksınız?

Öncelikle hangi kategori veya kategorilerden yarışmaya katılacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Ödül için başvuru kategori bazlı yapılıyor. Puanlama ise %50 yazılı başvuru formundan, %50 Amsterdam’da yapacağınız canlı sunumdan geliyor. Eğer birden fazla kategoride başvurunuz varsa final günü başvurduğunuz kategori sayısı kadar sizden sunum yapmanız istenecek. Yazılı başvuruda da, finallerde yapacağınız sunumda da aşağıdaki 7 başlıkta sizden başvurduğunuz kategoride (bireysel kategorilerde biraz daha farklı, kalan 17 kategori için bunlar geçerli) yaptıklarınızı anlatmanız istenecek. Bunlar:

  1. Summary

  2. Business Rationale & Context

  3. Strategic Planning and Involvement of Key Stakeholders

  4. Innovative and Creative Solution

  5. Effective Implementation

  6. The Outstanding Customer Experience Delivered

  7. Business Impact and Results Achieved

Bu maddeler için yorumlarınızı online başvuru esnasında girmeniz isteniyor fakat öncesinde bir word/pdf dosyasına yazabilirsiniz, o şekilde daha rahat olur. Draft başvuru formu isterseniz bana ulaşabilirsiniz. Yapacağınız ödeme ile birlikte bu bilgileri değerlendirilmesi için iletmeniz gerekiyor. Tüm formlar geldikten 1 hafta sonra finallere katılmaya hak kazananlar internet sitesinden duyuruluyor. Başvuru formunu hakkını vererek doldurduysanız finallere katılma konusunda sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum. Formu değerlendirilirken 7 kategori için jüri size 100 üzerinden puan veriyor ve ödüle giden yolda ilk %50’lik puanınızı buradan alıyorsunuz. Formu doldururken toplamda 2000 kelime hakkınız bulunuyor. Bunun max 200 kelimesini özet kısmında, 1800 kelimesini ise kalan 6 soruyu yanıtlamanız için kullanmanız bekleniyor. Finallere katılmaya hak kazandıktan sonra 21 Kasım’a kadar sunumunuzu tamamlamanız Amsterdam’da 20 dakikalık bir sunum gerçekleştirmeniz gerekiyor. Sunumlar tüm gün sürecek ve günün sonunda yapılacak gala yemeğinin ardından kazananlar aynı gün içinde açıklanacak. Puanlama konusundaki detaylara buradan ulaşabilirsiniz. Başvuru formuna ise buradan ulaşabilirsiniz.

Neden Katılmalısınız?

Başta da dediğim gibi bu yarışma dünyada müşteri deneyimi alanındaki en prestijli yarışma. Katılımın yoğun olmasının yanı sıra bunun bir nedeni de yaklaşık 80 kişiden oluşan deneyimli jüri üyesi ve jüriye başkanlık eden kişinin de CXPA kurucu üyelerinden Avrupa’da en çok tanınan, eğitimler ve danışmanlıklar veren Ian Golding olması. Jüri üyeleri içinde Hollanda’dan Almanya’ya, Avustralya’dan Güney Afrika’ya kadar birçok ülkenin müşteri deneyimi alanında önce gelen kişileri yer alıyor. Bu yılın açıklanan jüri üyelerine buradan ulaşabilirsiniz. Geçtiğimiz yıl Türkiye’den jüri üyesi bulunmasa da bu yıl ben jüri olarak ödüllere katılarak ülkemizi temsil etme onuruna erişeceğim.

Ödüllere katılmanın ve ödülü almanın prestijinin yanı sıra bu yarışma içinde yer almak, bu deneyimi yaşamak ve işin duayenleriyle sohbet etme şansı yakalamak bile başlı başına büyük bir deneyim. En önemli katkılarından biri de gün boyu dünyadaki en iyi müşteri deneyimi örneklerini izleyerek diğer yarışmacılardan ilhamlanmak olacak. Ayrıca kaçıncı olursanız olun finallerden hemen sonra jüri üyelerinden hem yazılı başvurunuz hem de finallerdeki sunumunuz için kapsamlı bir geri bildirim dökümanı alacaksınız. Bu dökümanda kategori birincisinin ve kategoride yarışan şirketlerin ortalama puanlarını da her bir sorunun detayı için görme şansınız olacak. Aşağıda geçtimiz yıl "Yılın Müşteri Deneyimi Profesyoneli" kategorisinde aldığım ikincilik sertifikasını da bulabilirsiniz.

Önemli Tarihler:

  • 7 Ağustos: Yazılı başvuru için son tarih

  • 15 Ağustos: Finalistlerin açıklanması

  • 2 Ekim: Finaller için erken kayıt dönemi

  • 21 Kasım: Final sunumları, gala yemeği ve kazananların açıklanması

Ücretler:

  • Başvuru ücreti (Kategori başına): 475 Euro + KDV

  • Finallere katılım ve gala (Kişi başı) – Erken Kayıt: 359 Euro + KDV

  • Finallere katılım ve gala (Kişi başı) – Normal Dönem: 429 Euro + KDV

Bu yazıyı yazma nedenlerimden biri de bu yıl ödüllerin Türkiye elçiliğini de ben üstleniyorum. Dolayısıyla sorularınız olursa bana her zaman hiç çekinmeden yazabilirsiniz :) 21 Kasım’da Amsterdam’da görüşmek üzere!

Sosyal Medyada Takip Edin

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn - Black Circle

Yeni Yazıları Takip Edin

Son Paylaşımlar

Etiketler

bottom of page