top of page

Müşteri Deneyimi Yönetimi MBA Programlarında!


Rekabetin günden güne kızıştığı bir dünyada müşterilere ulaşmanın ve onlara iyi bir deneyim yaşatarak satışları artırmanın önemi her geçen gün biraz daha artıyor. Türkiye’de Telekom sektörünün öncülüğünde başlayan bu dönüşüm, Bankacılık sektöründen sonra e-ticaret, perakende, enerji ve otomotiv gibi sektörlerde de kendisini göstermeye başladı. Her yıl müşteri deneyimi takımı kuran şirketlere yenileri ekleniyor. Mevcut takımlardaki uzman sayıları da artmaya devam ediyor.

Özel sektördeki bu odağa akademi de artık kayıtsız kalamadı. Bilgi Üniversitesi’nde akademisyen olan Kaan Varnalı gibi birkaç kişinin bireysel çabaları ve danışmanlıkları dışında bu alanda akademi-özel sektör iş birliği biraz geride kalmıştı. Bazı üniversitelerde lisans ve yüksek lisans düzeyinde Müşteri İlişkileri Yönetimi dersleri yapılsa da özel olarak Müşteri Deneyimine odaklanan ve bu çerçevede müfredatı oluşturan bir ders bulunmuyordu. Geçtiğimiz yıl bu alanda akademik çalışmalar yapan Nihat Tavşan’ın Müşteri Deneyimi Yönetimi dersi Bahçeşehir Üniversitesi MBA programına ders olarak girdi.

Önümüzdeki yıl ise MEF Üniversitesi MBA Programında Müşteri Deneyimi Yönetimi dersini ben vereceğim. İkinci dönem verilecek olan derste müfredat özellikle özel sektörün dinamiklerini düşünerek, derse katılanların gerçek hayatta karşılaşacakları olayları baz alarak hazırlandı. 7 haftalık programda Türkiye'den ve Dünya’dan en iyi müşteri deneyimi örnekleri, vaka analizleri, üst düzey yöneticilerin katılacağı paylaşım seansları olacak. MEF Üniversitesi MBA programı için kayıtlar devam ediyor. Program detayına ve akademik kadroya buradan ulaşabilirsiniz.

Önümüzdeki dönemde hem lisans hem yüksek lisans programlarında Müşteri Deneyimi Yönetimini daha çok görmeye başlayacağız. Ders olarak bu programlara eklenmesinin dışında başlı başına bir sertifika programı veya yüksek lisans programı olması da çok uzak değil. Şu an Avrupa’da benim bildiğim kadarıyla sadece IE Üniversitesinde Müşteri Deneyimi ve İnovasyon yüksek lisans programı bulunuyor.

Önümüzdeki yıla daha çok var veya yüksek lisans yapma planım yok diyorsanız üzülmeyin!

19 Temmuz Perşembe akşamı Kolektif House Levent’te “Müşteri Deneyimi ile Markanı Güçlendir” başlıklı bir eğitimim olacak. Eğitim detaylarına da aşağıdaki linkten ulaşabilir, müşteri deneyiminin detaylarını en güncel örnekler ve uygulamalarla öğrenme fırsatı bulabilirsiniz. Detaylar için tıklayın.

Programlar ve eğitimler hakkındaki sorularınız için her zaman bana mail (gokhan.kara.16@gmail.com) veya telefon (05425614921) üzerinden ulaşabilirsiniz.

Görüşmek üzere, sevgiler.

Sosyal Medyada Takip Edin

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn - Black Circle

Yeni Yazıları Takip Edin

Son Paylaşımlar

Etiketler

bottom of page